LoTi Beloning
Mijn naam is Mariëlle de Beer, ik ben 45 jaar en de oprichter van LoTi Beloning. Ik woon samen met mfoto los haarijn vriend en twee kinderen in ‘s-Gravenzande.

Historie
Na de middelbare school, heb ik de richting Grafiek op kunstacademie St. Joost in Breda gevolgd. Mijn opleiding PR & Marketing heb ik in praktijk gebracht als Marketing Assistent bij Duracell Nederland waar ik nauw samen werkte met het reclamebureau. De combinatie van organiseren, presenteren en ontwerpen kwam samen met mijn cursus kinderpsychologie tijdens de interactieve rondleiding die ik organiseerde voor een basisschool bij mijn werkgever Rabobank Westland.

Het idee
13 jaar geleden ben ik moeder geworden en dat versterkte mijn interesse in het gedrag van kinderen. Ik dacht leuk een klein exemplaar van mijzelf of mijn vriend, dat op de bank zit, waar ik mee kan spelen en die doet wat ik zeg. Dat bleek niet de realiteit. Mijn lieve dochter en zoon zeiden best vaak NEE! Omdat je geen handleiding bij je kind krijgt en ik toch wel heel graag wilde begrijpen hoe dat brein van mijn kinderen in elkaar zat, ben ik zelf op zoek gegaan naar informatie. Ik heb veel boeken gelezen en een cursus kinderpsychologie gevolgd. Daarnaast heb ik veel onderzoek gedaan naar het gedrag van kinderen en zag het effect van belonen t.o.v. straffen. De eigenwaarde en het zelfvertrouwen van mijn kinderen steeg. Tijdens verschillende bijeenkomsten van het kinderdagverblijf en scholen merkte ik dat er veel behoefte is bij jonge ouders aan hulp en ondersteunend materiaal voor een positieve opvoeding van hun kinderen. Mijn empatisch vermogen brengt mij vaak automatisch in contact met moeders die om advies vragen. Maar ook leerkrachten, pedagogisch medewerkers, kinderpsychologen en bedrijven hebben behoefte aan vernieuwende ideeën. Door de verandering in de wetgeving hebben o.a. leerkrachten een uitgebreider takenpakket gekregen en is het best een klus om ieder kind de juiste aandacht te kunnen geven. Ik ben mijn eigen bedrijf gestart waarin ik opvoeders en kinderen ondersteun in het creëren van een positieve sfeer in de omgeving waarin zij zich bevinden. Gezin, klas, kinderafdeling van het ziekenhuis, tandartsenpraktijk.

LoTi Beloning staat voor de eerste twee letters van de namen van mijn kinderen omdat zij mijn voorbeeld zijn en ik super trots op ze ben. Daarnaast betekent LoTi ook nog eens: “Laughing on the inside” oftewel: binnenpretje, lekker in je vel zitten. En dat is precies wat ik met LoTi Beloning willen bereiken.

Missie
Mijn ambitie is om alle kinderen gelijk te stellen door alle belanghebbende te voorzien van verrassend beloningsmateriaal. De kinderen die een extra steuntje nodig hebben, maar daarbij zeker niet de kinderen vergeten die zo wie zo al zo goed hun best doen. Ik heb hier uitgebreid onderzoek naar gedaan en het is mijn overtuiging dat waardering motivatie geeft. Ontspanning en begrip voor kind, opvoeder of begeleider. Dus dat betekent voor u, dat u minder strijd in huis heeft of tijdens een zwemles, bezoek aan de tandarts of ziekenhuis. Op scholen is minder uitval van leerkrachten en leerlingen.

Opvoeden wordt weer leuk!